trešdiena, 2014. gada 10. septembris

Kas ir Langera līnijas skaistumkopšanā?!?


Vai esat dzirdējušas, ka vajag krēmu uzklāt uz sejas pa Langera līnijām? Es biju dzirdējusi par kaut kādām līnijām, bet nekad nebiju sapratusi to patieso nozīmi un nepieciešamību sejas ikdienas kopšanā. Tad nu šoreiz par šo...


Langera līnijas ir nosauktas austriešu anatoma vārdā, kurš pirmais sistematizēja "Langera līnijas" un 1861. gadā publicēja rakstu par šo tēmu. Gan kosmetologi, gan plastikas ķirurgi vadās pēc šīm austriešu anatoma Karla Langera vārdā nosauktajām līnijām. 
Langera līnijas (šķelšanās līnijas) ir ādas nostiepuma līnijas, līnijas uz ādas, pa kurām tā ir visvairāk izstiepjama, līniju virziens atbilst kolagēna šķiedru kūļu izvietojumam.

Kopjot sejas ādu, jāpieskaras tai konkrētos virzienos, nevis juceklīgi un haotiski, krustām šķērsām pa visu seju. Šie virzieni ir tā saucamās Langera līnijas – pa tām klājot krēmus, noņemot kosmētiku vai kā citādi pieskaroties, sejas ādu nevar izstaipīt. 





1. Kakla priekšpusē un pazodē Langera līnijas iet uz augšu, tāpēc virzies no kakla pamatnes uz zodu. 
2. No zoda vidus virzies līdz ausu ļipiņai. Sākumā uz labo, tad uz kreiso pusi. 
3. No lūpu kaktiņiem virzies uz auss viducītī esošo skrimsli. 
4. Uz vaigiem klāj krēmu no deguna spārniem uz auss augšējo punktu. 
5. Tad virzies augšā pa deguna malām uz pieri un no pieres vidus puslokā uz deniņiem. 
6. Ap acīm āda ir ļoti plāna, tāpēc nespied tur stipri. Veic apļveida kustību apkārt acīm – virzienā no deguna pa uzacu līnijām uz augšu uz deniņu pusi un tad no acs ārējā kaktiņa uz iekšējo. Krēms jāiemasē pa Langera līnijām (no centra uz sānu malām) ar taisnām kustībām, pīlingu un masāžu veic ar rinķveida kustībām.

        Ievērojot šīs masāžas līnijas uzlabojas asinsrites darbība un nostiprinās sejas muskuļi. Ādas attīrīšanas laikā ieteicams ādu uz vaigiem un pieres nedaudz papliķēt ar pirkstu galiem. Tas nozīmē to, ka ikdienā kopjot savu sejas ādu( mazgājot, attīrot, tonizējot, mitrinot un iemasējot krēmus) un ievērojot šīs Langera līnijas, mēs neizstaipam sejas ādu, nezaudējam ādas tvirtumu un elastību, kā arī paildzinam ādas jauneklīgo izskatu un samazinam krunciņu rašanos.

      Kā pareizi uzklāt kosmētiku uz sejas? 
      Daudzviet ir atrodamas dažādas rekomendācijas par sejas kosmētikas uzklāšanu atbilstoši sejas līnijām. Jā, sejai ir spraiguma līnijas – virzienā no sejas vidus līnijas uz pakausi, ausīm. Ievērojot Langera masāžas līnijas uzlabojas asinsrites darbība un nostiprinās sejas muskuļi. Spēcīgāku efektu sniegs intensīva masāža ar pirkstiem vai masāžas birsti. 






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru