trešdiena, 2014. gada 11. jūnijs

Maigas lūpas saldiem skūpstiem...


Sena Ķīniešu paruna vēsta: „Sieviešu lūpas ir skaistākie vārti uz viņas dvēseli” un arī daudzās dziesmās dzied par skaistām, maigām, sarkanām lūpām, kuras domātas kvēliem skūpstiem... Tāpat kā jebkurai ķermeņa vietiņai, lai lūpas būtu nevainojami skaistas, ir arī nepieciešama mazliet uzmanības un kopšana.

Kas ietekmē lūpu ādu...

Vai zinājāt, ka lūpām nav tauku dziedzeru? Tādēļ tām trūkst pašaizsardzība pret aukstumu un karstumu un to ietekmē lūpas ātri kļūst sausas. Turklāt lūpu āda ir ļoti plāna salīdzinājumā ar pārējo sejas ādu, tāpēc tās arī ir ļoti jūtīgas. Aukstā un karstā laikā vai sausā apkures gaisa dēļ lūpu āda ātrāk izžūst, kļūst sausa, nelīdzena un pat sāk sprēgāt. Šādā laikā īpaši jārūpējas par lūpu ādas papildus mitrināšanu.

Sausu lūpu ādau var izraisīt arī kāda slimība, paaugstināta ķermeņa temperatūra, stress, A un B grupas vitamīnu trūkums organismā.

Lūpu balzāma lietošana, kuru sastāvā ir parafīns vai parafīneļļas vēl vairāk sausina lūpu ādu, tādējādi radot sajūtu, ka nepieciešama atkārtota lūpu balzāma uzklāšana, izveidojot zināmu atkarību no tā.

Kas palīdz lūpām būt veselām, maigām un gludām...

Ūdens, ūdens un vēlreiz ūdens
Sausas lūpas ļoti bieži norāda uz to, ka ķermenim pietrūkst ūdens. Pietiekoša šķidruma daudzuma lietošana ikdienā ir arī viens no galvenajiem faktoriem ne tikai skaistu lūpu iegūšanai, bet visa ķermeņa ādas labam un veselīgam izskatam. Vislabākais un primārais ādas izskata uzlabotājs ir vairākas glāzes dienā tīra ūdens, bet derēs arī tēja bez cukura un paniņas. Ja organismam nebūs pietiekoši daudz ūdens, nekādi skaistumkopšanas līdzekļi nespēs palīdzēt uzlabot situāciju.





Tvaika vanniņa
Pagatavojiet kumelīšu uzlējumu un vienu reizi nedēļā 5-10 minūtes veiciet tvaika vanniņu sejai, apsedzot galvu ar dvieli. Pēc vanniņas jāļauj lūpām nožūt pašām. Kumelīšu tvaiki mīkstinās, dziedēs un mitrinās gan lūpu, gan sejas ādu, gan arī attīrīs sejas poras un mitrinās elpceļu gļotādu, palielinot to izturību pret infekciju slimībām.


Masāža un pīlings
Vismaz 1 reizi nedēļā veiciet lūpu masāžu vieglām apļveida kustībām ar tīru zobu birstīti un siltu ūdeni. Šāda masāža veicina asinsriti un attīra no atmirušajām šūnām. Vienreiz nedēļā pagatavojiet vienkāršu pīlingu: mazliet smalko sāli, medu un eļļu (olīvu, mandeļu, sezama u.c.) pēc izvēles samaisa vienmērīgā pastā un uzmanīgi iemasē lūpu ādā. Tas atdalīs atmirušās šūnas, uzlabosies asinsrite un lūpu āda varēs brīvāk elpot. Pīlingu pēc tam noskalo ar siltu ūdeni un uzliek medus masku vai barojošu balzāmu.

Medus – brīnumlīdzeklis ātram efektam
Uzklājiet uz lūpām nedaudz medu un atstājiet vismaz uz minūti, bet vislabāk uz nakti, pēc tam atlikušo medu var nomazgāt un nosusināt vai vienkārši noslaucīt ar salvetīti. Ja lūpas ir ļoti sausas, nedrīkst nolaizīt ar mēli un atstāt uz lūpām siekalas, jo tas sausinās lūpu ādu vēl vairāk. Medus dziedēs sprēgājošas, sausas lūpas un tās kļūs mīkstas, maigas, gludas un spīdīgas. Šādu medus masku var likt vairākas reizes dienā.


Raksts izmantots no www.calendula.lv
http://www.calendula.lv/sakumlapa/temu-raksti/maigas-lupas-saldiem-skupstiem

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru